Wednesday, August 8, 2012

Pengalaman Peserta & Kekawan yg HIJRAH selepas ziarah Kemboja


Alhamdulillah, sempena Ramadhan Al Mubarak ni, nak share gak la antara faktor motivasi saya ke sini ialah melihat sahabat, kekawan dan peserta/sukarelawan BERHIJRAH kepada yg lebih baik.

"Dulu saya belikan anak-anak pakaian branded dan mahal-mahal, tapi lepas dah datang dan ziarah sini, rasa bersalah plak kalau bazir macam tu. Alhamdulillah dah ajar anak-anak dan keluarga lebih berjimat kerana sebelum ni tak perasan pembaziran tu."  
sdr Azraei (Sg Buloh)

" Saya mula-mula nak datang sini ni pun cek juga, takut scam dan tak betul. Tapi bila dah datang ke sini dan merasai sendiri pengalaman bersama muslim sini, InsyaAllah selagi ada kudrat dan nyawa serta harta yang dikurnia Allah, akan terus komited membantu" 
sdr Jasmi (Shah Alam)

"Alhamdulillah Tn Hj. Trip Kemboja ni memang membuka mata saya. InsyaAllah, saya akan usaha mana yang saya termampu membantu" 
sdr NorAzha (Ireland)

"InsyaAllah saya akan bantu dlm pendidikan pra sekolah dan anak-anak dalam pendidikan islamiyah. Saya dan grup tadika kami akan sama-sama membantu. Rasa terharu dan sebak juga bila program anak-anak tadi" 
sdr Anuar (Johor)

Moga HIJRAH kita ni diredhai Allah dan istiqamah InsyaAllah.
Segala pujian untuk Allah.

Nota : kata-kata di atas adalah lebih kurang maksudnya sewaktu kita SHARING.. bukan lah sama 100% sebab tak rekod. Wallahu alam.

No comments:

Post a Comment